fbpx

I slutningen af september havde Instagram allerede offentliggjort, at de nu vil skjule bestemt content med slankeprodukter, diæter og kosmetiske indgreb for unge under 18 år. Den aktive beslutning om at indføre en aldersgrænse kom efter Instagram har indset, at den type content kan have store konsekvenser for unge menneskers forhold til kropsidealer og mental sundhed.

I starten af oktober rullede de endnu en nyhed ud, som går under navnet “Restrict” – eller på dansk – “Begræns”. 

Funktionen er med til at beskytte brugeren mod uønsket kontakt fra andre profiler. Det smarte ved “Begræns” er, at du slipper for at blokere brugeren, men i al stilhed og hemmelighed kan stoppe uønsket interaktion. 

Sluk for andre Instagram profiler – uden de opdager det

Når funktionen er slået til, vil kommentarer på dine opslag kun være synlige for den person, der har skrevet dem og dig. Du har valget mellem at se kommentaren, godkende den så alle kan se den, slette den eller fuldstændig ignorere den. Desuden får du heller ikke notifikationer, når du modtager kommentarer fra en konto, du har begrænset kommunikationen med. 

Skulle du modtage en direkte besked, vil den i stedet blive flyttet til beskedanmodninger. Du kan stadig læse beskederne, men den konto du har begrænset kommunikationen med, kan ikke se om du har læst den. Eller hvornår du er online. 

Funktionen er derfor med til at sætte en stopper for cyber-mobning eller ubehagelige kommentarer fra profiler, du ikke ønsker at interagere med. 

Sådan “begrænser” du en anden profil på Instagram: 

Du kan begrænse kommunikationen med en anden profil på flere måder:

1) Gå direkte til den kommentar du har fået fra en bruger, du føler dig chikaneret af, eller på anden vis ønsker begrænset kommunikation med. Markér/swipe til højre på kommentaren og tryk på “advarselstegnet” i højre hjørne øverst på din skærm. Vælg “Begræns.”

2) Eller gå til “Indstillinger” -> “Privatindstillinger” -> “Begrænsede konti” og søg på det profilnavn, du gerne vil begrænse kommunikationen med. Vælg “Begræns” når du har fundet den profil, du ønsker. 

3) Alternativt kan du gå direkte ind på den profil, du gerne vil begrænse, trykke på de tre prikker i øverste hjørne til højre og vælge “Begræns.” 

 

Hvis du fortryder, kan du altid gå tilbage til der, hvor du først tændte funktionen og blot trykke “Fjern begrænsning/Unrestrict.” Når funktionen ikke længere er aktiv, vil alle fremtidige beskeder fra profilen blive vist i din indbakke.

Instagram holder fast i at være et positivt univers 

Den nye restriktion på Instagram er en nyhed, der kan få en stor impact på den måde, vi fremover kommer til at bruge mediet på – samt den overordnede brugeroplevelse. 

Instagram har på det sidste vist, at de vil være mere end blot et social medie og har valgt at tage ansvar for de spirende, usunde, online tendenser, som de er beskyldt for at have skabt grobund for. 

Den nye aldersbegrænsning samt den nye funktion “Begræns” er dog ikke det eneste tiltag, de har lavet i kampen for at skabe bedre vilkår for sårbare unge. De har tidligere sat ind overfor folk, der har det svært, ved at opfordre til hjælp når man søger på specifikke hashtags, som fx #selvmord.

Instagram holder derfor fast i at være det positive univers, som vi altid har kendt dem for. Og det er forfriskende, at de nu gør en yderligere indsats for at få skabt et positivt online miljø, som er mere trygt for unge mennesker at færdes i. 

Vil du blive bedre til at forstå Instagram og platformens mange muligheder? Læs mere om vores kurser her

Efterlad en kommentar